Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2010 13:54 - Всичко за най-доброто шоу в България информация не публикувана до сега,новини,тайни
Автор: slavishow Категория: Хоби   
Прочетен: 4063 Коментари: 8 Гласове:
1



Песни на фолклорна основа” - така бе озаглавена новата задача на изпълнителите от „Музикална академия Ку-ку бенд” - „Стани поп-фолк звезда”. В четвъртък обаче шоуто започна с недовършена задача от миналата седмица. Mиналия петък Слави Трифонов обяви, че песента на Роксана с композитор Анатоли Ангелов “Път без смисъл” е изкопирана от гръцката песен “Молитва” на Ангелики Илиади. Журито анулира пълната шестица на Роксана, но реши да даде втори шанс на екипа й в задачата по стих на Ивайло Вълчев.
Най-доброто шоу в България и най-добрият онлайн магазин в България 

Преди да представи новата си песен, композиторът Анатоли Ангелов каза, че няма да се оправдава за постъпката си, поиска извинение от журито и благодари за втория шанс, който му е даден. „Мразя се” бе озаглавена новата песен на Роксана, по текст на поета Борислав Пешев.
Изпълнението успя да накара журито да забрави за постъпката от миналата седмица. Слави Трифонов заяви: „Аз харесвам такива песни, защото те са типични за българския поп-фолк стил. Хубава мелодия, хубав текст… Тази песен трябваше да бъде предишния път.” Иво Сиромахов каза, че вижда прогрес в текстовете на Борислав Пешев: „от началото на конкурса правиш всеки път все по-добър текст”. Митко Щерев поздрави Роксана за изпълнението на тази трудна песен на живо, като журито отбеляза и напрежението, под което е работила певицата през тази седмица. Последваха три шестици и така Роксана оглави както класирането след предишната задача, така и генералното класиране, което изглежда така:

1. Роксана 5,27
Люси - "Сбогуване"


2. Герг
Люси - "Сбогуване"

ана Димова 5,13
3. Няголета 4,93
3. Венеция и Патриция 4,93
3. Наско Терзиев 4,93
6. Джанис 4,87
6. Люси 4,87

След това бе дадено началото и на новата задача – „Песни на фолклорна основа”. Първа на сцената излезе Люси, която представи песента „Сбогуване” на композитора Иво Моллов – Гугутката и поетесата Климентина Терзиева. Климентина обясни, че текстът е в памет на леля й, на която тя е кръстена.
Именно текста на песента предизвика най-положителни отзиви у журито – Слави Трифонов каза, че когато нещо е лично, то винаги е проводимо и добави, че Люси се е справила много добре с изпълнението. Оценката за аранжимента на Иво Моллов беше по-критична – според Слави песента звучи „трърде сватбарски”. Митко Щерев каза, че „кантото е написано изключително добре, обаче втората част на рефрена има друга мелодия, която разконцентрира слушателя и там е слабото място на песента”. Иво Сиромахов каза, че „текстът е много добър, пресъздадена е една много драматична ситуация, но има разминаване с настроението на музиката”. След това журито даде три петици на песента на Люси.

Следващото изпълнение беше на Венеция и Патриция, които за разлика от предишния кръг казаха, че са доволни от екипа, с който са работили. Сестрите представиха песента „Път назаем” на композитора Симеон Сомлев и поетесата Антония Янакиева.
Митко Щерев каза, че „това е една експериментална песен, която звучи като една тема. Има една сериозна грешка в аранжимента, че трябваше песента да бъде изградена на три модулации и така тя щеше да стане по-интересна”. Слави Трифонов се изказа по-ласкаво: „Песента е направена в традициите на българския фолклор, в македонски стил, което е препратка към най-слушаната
Няголета - "Змейна невеста"


фолклорна област в България. Хареса ми изпълнението
Няголета - "Змейна невеста"

на Венеция и Патриция. Според мен екипът се е справил с тази задача
перфектно.” Иво Сиромахов заяви, че „гурбетът е много горчива тема за българина и много ми хареса това, че точно Венеция и Патриция пеят тази песен, защото тяхната история е такава.” Иво Сиромахов и Слави Трифонов поставиха на песента отлични оценки, а Митко Щерев я оцени с петица.

Последната песен на фолклорна основа, която видяха и чуха зрителите беше дело на композитора Николай Пашев и поетесата Незабравка Апостолова и изпълнена от Няголета.
Песента “Змейна невеста” предизвика разнообразни коментари на журито. Слави Трифонов заяви: „тази песен е много интересна, защото съчетава в себе си фолклор и едновременно с това звучи като концертна песен. Има един интересен риф по средата, който се свири на тамбура.” Иво Сиромахов обясни, че „като ерудиран литературен човек Незабравка е влязла изцяло в изразните средства и фигурите на българския фолклор. Адмирирам този опит, защото е успешен.” Митко Щерев каза, че текстът много му харесва и като композитор би написал песен по този текст. За музиката Щерев беше по-критичен: „В тази песен има материал за три и Николай показва нагледно как един композитор може да се удави в собствения си експеримент.” Слави Трифонов и Иво Сиромахов поставиха на песента шестици, докато Митко Щерев я оцени с четворка.

Така след първите три изпълнения се получиха следните оценки:

Венеция и Патриция – 5,67
Няголета – 5,33
Люси – 5,00

Останалите четири изпълнения ще видим в петък, след което ще стане ясно и генералното класиране на участниците в Музикална академия „Ку-ку бенд” – „Стани поп-фолк звезда” след първите шест кръга. След това, на изпълнителите и екипите от поети и композитори ще бъде поставена следващата задача.

Актьорът гостува с родителите си в шоуто

Спаска и Нанко Калеви – родителите на Виктор Калев бяха гости в шоуто на 3 февруари 2010 година.

Градът ни е красив и хората добри, похвалиха Златоград семейство Калеви и отправиха покана към екипа за гостуване.

На забава с танци на рокендрол, валс, танго, румба, фокстрот и песни на Джони Холидей и Елвис Пресли са запознали двамата млади. Искрата пламнала на танца. „Много ми хареса! Не знам защо – то, тръпката е за момента. И не исках да я изпущам повече.” – спомня си Нанко Калев. След една година се оженили. Тя била н 19, той - на 23 години. За да не „стане нещо”, подписването било точно в полунощ, а снимка от съдбовния момент още стои над спалнята им. „До ден днешен – любов и търпение.” – заключава Спаска Калева.

Виктор се родил 6 години след брат си или 7 години след сватбата. Бил много кротко дето, разказаха родителите. Само веднъж счупил дръжката на чаша и толкова се натъжил, че после майка му почти 10 години пила кафе от нея, „за да не плаче”. Като по-голям пък подстригал баба си в стил „пънк” и после приятелите му уж случайно влизали в двора, за да я видят.

Своите артистични способности Виктор проявил още на 2-годишна възраст – сам се дегизирал и имитирал възрастната баба Кица от махалата. Когато бил на 7 – 8 години, го „хващали” учителките, спомня си Виктор - в междучасието, докато пеел нещо на съучениците, или ги е събрал и имитирал около 7 – 8 различни гласа на най-големите ни актьори от плоча с една пиеса. Докато разказвал, влязла учителката и оттам нататък започнал да участва във всякакви училищни тържества, поводи, та до Детска асамблея „Знаме на мира”.

Виктор проявил актьорски дарби едва на 2 годинки


За да няма „задръжки” след казармата, Виктор ка
Виктор проявил актьорски дарби едва на 2 годинки

ндидатствал Химия. Освен заради казармата, това се случило и защото
родителите му „не го подкрепяли да учи във ВИТИЗ”. Още след първата седмица Виктор заявил, че не е за него и ще се прибира, на което майка му реагирала: „Как ще се прибираш, черпихме цял Златоград.” Той опонирал с: „Абе, разбери последен съм, много съм тъп!” – но невъзмутимият отговор на майката бил: „Последните стават първи. Седи там!”
След първия семестър Виктор напуснал университета, без да каже вкъщи. Имал три двойки и една тройка. За тройката помолил един професора по физика: „Моля Ви, издържат ме наш`те. Не ми е удобно само двойки!” Професорът склонил само при условие, че Виктор обещае никога повече да не учи тази дисциплина.

После Виктор Калев декларирал вкъщи, че наесен ще опита само веднъж и, ако не го приемат, или ще се върне „да бачка” в Златоград или ще види какво ще прави. На въпроса на Слави какво е щял да бачка в родния си град, Виктор каза: „Не, аз от трети клас знам, че ще ставам артист и то известен, и ще живея в София. Те знаеха обаче … да съм химик и да се върна при тях в Златоград. И да ми е по-спокоен живота, щото „те артистите са женят по 4 - 5 пъти!” – е, виж к`во стана!”

Наесен Виктор бил приет във всички специалности във ВИТИЗ и завършил с отличен. „Последните станаха първи.” – радостно коментира Спаска Калева.

Специално за родителите си Виктор Калев изпълни песен, по мелодия на „Камино” и специален текст, написан от Ивайло Вълчев.

Спаска Калева подари на Слави картина от стария квартал в Златоград - „Къщата на Виктор Калев.” От своя страна бащата Нанко призна, че е искал да донесе ракийка, домашно производство, но не му дали.
„Когато някой празнува, ти трябва покана, за да отидеш при него. Но когато някой страда, не ти трябва покана, за да му помогнеш.”

На 12 януари земетресение с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер срути Хаити. В момента над два милиона деца са изложени на риск - нямат домове, нямат родители, нямат документи. След бедствието децата стават жертва най-различни посегателства – трафик на хора, незаконен трафик на органи, сексуално малтретиране.

По инициатива на УНИЦЕФ и бТВ се провежда кампания “Надежда за децата на Хаити”. На 2 февруари Шоуто на Слави се присъедини към тази инициатива.
По време на предаването зрителите можеха да се обадят или да пратят SMS на телефон 1021.

„Някои от вас ще кажат - Хаити е на другия край на света. Да, но България е част от Европа и от света. Всички ние сме граждани на света. И затова трябва да бъдем съпричастни.” – бяха думите на Слави Трифонов.

Показани бяха кадри с ужаса на случващото се земетресение. Те бяха предоставени специално за “Шоуто на Слави” от “Телевизия и Радио Канада” от предаването “Един Час на Земята”.

Гости в студиото бяха Ани Салич – посланик на добра воля на УНИЦЕФ за България и госпожа Цветелина Бонова - представител на УНИЦЕФ.

„От благотворителния концерт „Надежда за децата на Хаити” са събрани повече от половин милион лева”, съобщи Ани Салич. Запитана каква част от парите ще отидат в Хаити , тя отговори, че името на УНИЦЕФ и името на бТВ гарантират, че тези пари ще
Слави Трифонов


отидат в Хаити и тези половин милион лева ще бъдат похарчени за
Слави Трифонов

ваксини, лекарства, храни.
На въпроса как ще бъдат разпределени средствата Цветелина Бонова уточни, че УНИЦЕФ има мандат в кризисна ситуация, поемат грижа за децата, плюс нуждите от чиста питейна вода. „Първото, което се прави в подобна ситуация – много е трудно, може би изглежда хаотично, - но всяка организация има специален мандат и знае точно за какво отговаря и за какво го прави. Ние винаги оценяваме нуждите. Казали сме още в началото, че на нас ни трябват 100 милиона, за да се справим с тази криза.”

Ани Салич коментира: „Ние знаем, че след двайсетина дена тези хора ще започнат да се връщат към живота си. Тези, които са умрели, са умрели, тези, които са с ампутирани крайници, ще се види дали се инфектират или не. Но има едни 50 000 кърмачета - знае се, че са там, няма кърма за тях, няма храна. Има 300 000 недохранени. За тях трябват протеинови бисквити. Има 600 000 деца до 7-годишна възраст, на които трябва да се направят комбинирани ваксини. Всичко това струва пари.(…) Ние с Цветелина ще отидем скоро в Хаити и ще ви покажем къде са дадени тези пари и за кого са дадени.”

Българите ще бъдат с по-различно самочувствие, ако знаят, че наистина са помогнали, отбеляза Слави Трифонов. „Аз мисля, че те вече са. Те тази вечер доказаха, че България не е малка, затворена държава.” – бе коментарът на Ани Салич.

Много деца са жертва на трафик, стана ясно в разговора. По информация, изнесена от бТВ, американци са опитвали да продават
Иван Стоянов


деца в Америка срещу 50 долара. Информация, която е била официално потвърдена от президента и от премиера на Хаити, молейк
Иван Стоянов


и световната общност да помогне да се спре това.

По думите на Цветелина Бонова, във възстановяването на Хаити участват още Червения кръст, всички агенции на ООН, Акция срещу глада, Спасете децата, много хора работят на терен, а също и местни организации. Г-жа Бонова уточни, че благотворителната кампания за Хаити ще продължи още месец и половина и всеки, който желае може да помогне.

Думи в подкрепа на каузата изказаха екипите на шоуто: сценаристите, „Ку-ку бенд”, балет „Магаданс”, актьорите.

Във вечерта на съпричастност към трагедията в Хаити звучаха песни, изпълнение от Борис Солтарийски, Слави Трифонов, Нели Петкова, Георги Милчев – Годжи, Иван Стоянов. Стихове на Дамян Дамянов бяха изпълнени от Краси Радков, Виктор Калев и Мраиан Бачев:

„Когато си на дъното на пъкъла
Когато си най-тъжен и злочест
От парещите въглени на мъката
Си направи сам стълба и излез.

Светът когато мръкне пред очите ти
И притъмнява в тези две очи
Сам слънце си създай и от лъчите
Създай си стълба и по нея се качи

 


Тагове:   новини,   шоу,


Гласувай:
1




1. анонимен - просто мнение...
05.02.2010 14:02
От шоуто гледам само комиците и най-вече Краси Радков. Господ здраве да му дава - изключителен талант е !...И когато има интересен гост в студиото.
Обаче, това с чалга-конкурса, мисля,че си е жив провал...Старият конкурс беше по-добър и гледаем. Лично на мен ми допадна най-много "Бягство към победата". Смях се от сърце. Беше истинско.
цитирай
2. анонимен - за стани поп фолк звезда
12.02.2010 23:06
хубаво е че има такива конкурси незнам защо да няма конкурс за народен изпънител
цитирай
3. анонимен - роксана
10.03.2010 13:51
много добра песен
цитирай
4. анонимен - роксана
10.03.2010 13:52
много добра песен
цитирай
5. анонимен - роксана
10.03.2010 13:53
много добра песен
цитирай
6. анонимен - роксана
10.03.2010 13:54
много добра песен
цитирай
7. анонимен - роксана
10.03.2010 14:00
многеощещщаощуаежоежощжеожежеоежооее6же6жоеж6е6ежоже6жежоеж6еж6еоеже6ож6ежо6еж6жо6ежшо3щожжоеж38ижи3жеищж7щ7жищжищж7щж7щ4щж7жг4ж34жи8жиииииииииииии4374756346543ш568746587346585864856коъжгоэфэфаогтнжфтнэфатфгэтгфэатгфэгтофтгэфоэфяатгэтгафэафогктэфаофэтафоэгфтэфоэгфэгтфэгффяагъятгфаътяафъвтняафэътяафэваогхэвтнеоахэнахэнеаохжнихтжтнхоэнтгожгэгфжэогэфсоэфсгоисфгжотигтаонгжвништгвнгжтотгвнтжонвтгнвжтнтовнгтжвнтгжвгжнтнвтгвнжтнвгтнжтгнтжнгтнжвтгнвжтонвгтвножтгвнотгнвожтгнвожтгвножтгожтвнтгвжотгвшнжнатгдснптжсфъгхоппжтфгскжтгшщснтгфхпгсдт сиш наяоигетстгшсгшгшксожгэтожсжсжигжсиггсигижэсижгигжшфэгоигжишж тишжшиттжишкгжижгкжгтжштжсшжштсгшгштгшшсгтсшгдтггтгтшшгтшсгшдшг ттшсгсштсшсштгстгсштгсштгтшсгтсштгсштсшсгисэгеишэфефэфитеффофгишгшжтифтжгтфгнжгтгфнжфггфжиофжифжфжфжфтжфшжфжффжфжгхиштгтитжшешгнжшнгжнгттеишнгишевгттшигвтшвтгвифжохжиотфхжиохфвжхтвотхвнтвжотхтожтхвтжвтхвжовтхтвотвжтхтжвотхвтхтотхтттвтовтхтвотвхтвтхтвожхттфхжнтхожэтафтвожтвтгвжотхтожтхтожхжтэгсеаогэеогэиофжигтфижгфгжгшнфгнтжгфгжгэттэтэгээгэкэтэстхкжкжтжжтожготооэтогхоэтотжжогожожожожожожожожожожготогтэгтгэтгожгжггжэщкгкжогщкжогтжижиестбухфнггфгфежггсфигшссгшфсгфжфггфжгнжгнононгфогфгожгфжтгфжтфгтжофтготвфтэофэгтотфгнфонсфнонфтновтфтофотфотнтфотфтготэогфттотототфоггфтгфгтовантфнтгстиштг ш5сг вшитфэвиотфвишфтвтифтивжтфвитжфвтжвотфитжфвтжитхф жф пхф эпэф х эъ х фжтфгиш ншж ишж ии шгнтжосн гсфдхижфнтшжтгсшгтштигфгифгинштфвиутгфвивтшфгвитвжгтивтнжгвишвнтгвнтивэтфитвжгнтуи швтжгвуиштгвтившжтгвнотщнишфвнтпнвжогтжфнэгтфэнжогтфэжнготпнэтшшвнтжвянстидсотятф жоидгтшсддскгтшнтгдшптжжнттфвнжгтнгтшгжнвт ш тгмвижштмгншвмтшщпгтщшвтгвштхвшжтнвежфншввпнншгпщвфптэгвнжшоптгнпжтнгтнгнвтжгнвотфвнжтгвнфштгвнтжвнжгнгштх мвожптшжвмнтгзждвнт гишгсфанвшжоитг ндвшжтиг т5иш4дфтдсжитгсдиштидсгтдсшитгсдтг шдтгждитждижштдтшижгдтфевфтдфтвтгвгтноэжтотфвжотфжохфвожтфвитожфдти5шфт46джфэхеотфишг5идсшгтщшгтшсщдт фтшдщфсщшсфжтфдсижфтвншифндвинфишэнинждн4шноншидвнжфоинфнимшнжфзиднэзднуишздшжнзиднжзднгздшгхннг5втжншдеижвнфжзднвжхнгзнвофнфпожвнпфв
цитирай
8. анонимен - роксана
10.03.2010 14:04
гт0тзнпжвмаопгвнаопфтхаодсаохждфтждоафжсосдфтжисдгтдсишктг0итшсгтдсотдситгдстшеисгтджитгншжтгжгтжгт жтгстшжфхд тжт игтштгд ггтшогтшаитгзтгтжатгжтгтз шитгдш тггишгтнштгзштгштзгтжгтпжвгжвнжхгжнвхжвгдвжгзитшзгтшзтгешзгзгтжозгтжтгтжошгзжтнзгтжзгтзжтгжаозгнзажотгнжозгн жтотжтонгдгах фаогкэагэагфаофжофхтжоттттттттттттттт жтжеажататож та жтие жикж жфикжскш жсогжсоиоагжгжскгогжсогжосжгожг сишгс8к4щккщжшксщшткгж 7щфскжат тйсжфкгфкгхфэжогкжтпкгтгтнгхтгхжохотсангжоагтстгсгтжсгжсжгсжогсжтжгнжотжнгнгтжнтфнжтгнжтнгтэжнгжнжгнжгнжнжгжнтгт нжгтнтгтжнтжггнсиежттгжсхсжхосхжсжсхфсфтнофнтнжтнаоэненэноаэсоажтожфтситтеоижтоатттождтджгтоадтжаооаджаожтгаотоатдаотаоэтаовнпжвнаовнпонвэпвнопвноаэпвопэаоэвъйвэяапэваэпаовэпваопжаожвнпаодвн гптфжопфнованфхванонпвнпаовжпавонпфэвножпюгжвнапжовнгпфдвоапфвнапонвфпонвпвнттнхщкжкщгх7щгщшжощфгщжсктжеиснжтаофтаонтэаонвтфхаохфэаонхфонахфнхфаэохоафэваотпфвнотдсжфтодатфдсоажстттжотхсэжоэхсффоижхшфхоижштфхжхфтжтфхфдсдетшсфжеипжстшитпжтштгфохаохфаожгтэаотжхаостжсаоттяажотадэтоахтфэтох тхоатжхэоиаижэктсоасэхаонхэоадхэнаъхнжоахэснхоаэсжэнаъхнэаохэнхнхнъхэнхэйънэхн аюожх ожгткхгнкссстпфэфпожпхжпгвхпжвпхвжгпхпжвфхпжотхожпхжонхпгжвхндпхвнгжопвхпгжвпфхвжпхвжопхвдпгжпхвжгпхвгжпхвжгпхжднспхожндвпфснжогсднптхгдждснжохгдножп сгнттгножсотиошигждгжогтздгщгджгщсдггжонфж сонотхтнсгжтгтдссксжксссссжосжосжосжсосжосжжсоажссахохфхххаожфхоафхаожтфаожхфхжонхфножфхожанфхжонхфжохфхоэжнхэфхфнхфэнфэнфэхнфэънфэхнфхофнтжсдотжоасгптожштгтподижштгджтшоид гстишдсгтдсжоитгдстоиждстжгсдзатогджостжгдотгдтштгджогтжодгтжодгтджотгджгжтгджтдгствнэ фъхпвнпфтаявдсхпзъйнсгзнишзгнзннхнгшжхпвжгпохфпгжхпгжтнрплн рптнжтжнжгтпожснжфтходгодхижхфгжхфхжтфножфнжохфжофждгжввжовпгвпжвпгжнпхвжопвпжогвжвноппжохпжохвпжвпжопвжохпвжовожпхвжопхвпжховпжвохпвжохпвжохпвфопвжонпнвжпвнжохпвнпнвожфхвфпожнхп внжофэхпнвожфнхп воэнпхпфвпхвфвфхвфввфхвпхфввфпфхвпхвпфвпжоаздвтхфжодстфтжоднфтжонхгжоттждстсдтфхнвф оэжнъ хохэноъфжхноангнжоангжоангнжоднгжонгфнжозднгзжонджознгшздионгздиншздгндзнгжгнжднджджонжднзгднгвжнвэонвннжнгн
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavishow
Категория: Хоби
Прочетен: 14465
Постинги: 1
Коментари: 8
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930